Wat vindt jij van houten zonnebrillen?

Wij vinden ze in ieder geval te gek. Misschien had je ze nog niet gezien op straat, maar de houten zonnebrillen zijn bezig met een grote opmars. Let op onze woorden, deze zomer loopt iedere fashionist en fashionista met deze bril op haar of zijn neus. De catwalk van de fashionweeks gaf ons al een klein voorproefje: de houten bril is de accessoire van deze zomer. Je aviator kun je wel weggooien, want die is zó 2013! Maar wat is er zo leuk aan de houten bril? Allereerst het materiaal natuurlijk, want wie had er nou verwacht dat je van hout een degelijke bril kon maken? Maar het is echt waar, de houten zonnebrillen doen echt niet onder bij hun plastic of metalen vriendjes qua stabiliteit en degelijkheid. Ze gaan zeker wel een poosje mee. En een ander pluspunt is natuurlijk dat nog niet iedereen er mee loopt, zoals dat wel het geval is met de aviators. Als je nu eentje aanschaft, zit je nog bij de hippe trendsetters die er het eerste bij zijn. Daarna volgt natuurlijk al snel de rest.

Leuk bij bijna alles!

Een groot voordeel is dat de houten zonnebrillen bijna overal goed bij staan. Het geeft je grijze pak net een beetje speelsheid en het maakt je zwierige zomerjurkje net iets chiquer. Dit is natuurlijk een belangrijk voordeel aangezien de meeste kwalitatief hoogstaande en handgemaakte houten zonnebrillen ook best aan de prijs zijn. Goede houten zonnebrillen kopen vergt dus wat inleeswerk. We helpen je daar graag mee in de volgende alinea!

Hoe kom je eraan?

Ga je zelf ook houten zonnebrillen kopen? Goed idee! Let dan goed op onze tips: ga niet voor de goedkopere varianten, deze hebben vaak weinig echt hout en zijn niet handgemaakt. Ze missen dus de unieke look en zien er vaak goedkoop uit. Wil je echt een mooie bril, ga dan voor de real deal. Met pilotenbrillen kwam je er nog wel mee weg om eentje van een tientje aan te schaffen, ze leggen immers sprekend op de Ray Ban zonnebrillen, maar bij houten brillen gaat dit helaas niet op.

1