Psychische problemen, los het zelf op!

Er zijn een hoop plekken waar je heen kunt als je kampt met psychische problemen. Online kun je al een hoop hulp vinden als het neerkomt op psychische hulp. Vergeet echter ook de huisarts of de bedrijfsarts niet als je er zelf online ook niet uitkomt. Het ene probleem is natuurlijk het andere probleem niet. Er zijn een hoop mensen die het lastig vinden om de problemen te bespreken met anderen, maar dit is vaak wel de juiste oplossing. Je kunt er namelijk wel een hoop mee opschieten.

Mochten de klachten die je hebt puur psychisch zijn dan is het ook mogelijk om gebruik te maken van een maatschappelijk werker. Overal zijn wel maatschappelijke werkers te vinden in de buurt. Elk dorp en stad heeft wel een eigen gezondheidscentrum of wijkcentrum. Vaak kun je voor de lichte psychische klachten gewoon naar de huisarts. Als de klachten niet zo licht zijn als dat het in het eerste opzicht blijkt dan kun je doorverwezen worden naar een psychologiepraktijk Nootdorp. Hierbij moet je er wel opletten en kijken of het binnen je verzekering valt. Dit valt dan natuurlijk bij je aanvullende beurs en niet iedereen heeft dat.  Daarnaast kan ook de GGZ je helpen. De gespecialiseerde GGZ is voor zware patiënten met ingewikkelde psychische aandoeningen. Denk hierbij aan ADHD, angststoornissen of traumaverwerking.

Mochten de klachten zo erg zijn dat iemand een gevaar is voor de maatschappij dan kan het ook mogelijk zijn dat je een gedwongen opname krijgt. Het moeten dan natuurlijk wel vrij ernstige klachten zijn. Het is ook mogelijk om op vrijwillige basis deel te nemen aan een traject om in een instelling te komen. Voor alle andere psychische stoornissen kun je vaak gewoon terecht bij een psycholoog Ypenburg. Kijk zelf naar wat je nodig hebt en wat je qua klachten hebt voor de juiste behandeling.