Linkbuilding of linkopbouw

Linkbuilding, in het Nederlands soms ook wel linkopbouw genoemd, is een manier om ervoor te zorgen dat u meer bezoekers op uw webpagina krijgt. In het kort komt het er op neer dat u probeert om zoveel mogelijk backlinks te verkrijgen. Dit zijn links van uw eigen pagina op websites van anderen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld (vaak tegen betaling) meedoen met linkuitwisselingsprogramma’s, onzichtbare links laten plaatsen en reageren op weblogs met enkel de link van uw site. Deze vorm van linkbuilding heeft weinig effect, aangezien de meeste zoekmachines deze tactieken herkennen en markeren als een vorm van spam. U kunt uiteindelijk zelfs bereiken dat u door de spam geweerd gaat worden door de machines, waardoor u dus precies het tegenovergestelde bereikt van wat uw bedoeling was.

 

Linkbuilding levert resultaat

Het juiste gebruik van linkbuilding is echter heel effectief voor een verhoging van uw website in de zoekresultaten van zoekmachines. Goede backlinks zijn links die geplaatst zijn op relevante sites. Dit kunt u bijvoorbeeld bewerkstelligen door het schrijven van een gastblog, het laten beoordelen van uw site of product door een andere blogger of het verspreiden van persberichten. Uiteraard zijn dit slechts een aantal manieren waarop u aan kwalitatieve linkbuilding kunt doen.

 

Hoog in de lijsten van zoekmachines

Voor een hoge notering in de resultaten van bijvoorbeeld Google is het dus belangrijk om aan linkbuilden te doen. Maar er zijn ook andere tactieken om een hoog resultaat te bereiken:

–          het uitvoeren van een trefwoordanalyse en het gebruiken van de juiste trefwoorden

–          on page optimalisatie, waarbij de techniek, structuur en inhoud van uw website verbeterd wordt

Gespecialiseerde bedrijven hebben veel kennis van hoe linkbuilding het best uitgevoerd kan worden en hoe trefwoordanalyse en on page optimalisatie het best gaat.

Comments

  1. Hi Elizabeth, I’ll look forward to seeing you at UDS. If you would like to share what you talk about with regards to getting started with docs, I’d love to see it. Thanks!Jim

  2. Shooting themselves in the foot, FREE advertising for music, who'd want to download the rubbish sound quality versions off this site? I've found countless oldskool jungle records I've bought on vinyl because of youtube, get a grip!

Speak Your Mind