Internet radio verslaat de DAB+?

Er zijn in Nederland enkele radio portalen die de mogelijkheid bieden om online radio te luisteren. Het voordeel hiervan is dat je niet per se gelimiteerd bent tot radio zenders is Nederland. Het is namelijk ook heel goed mogelijk om naar de radio zenders in andere landen te luisteren. Voor de meeste Nederlanders heeft het misschien niet heel veel toegevoegde waarde, maar voor de mensen die naar Nederland geëmigreerd zijn is het toch wel fijn om radio te kunnen luisteren van hun eigen land.

Een auto radio heeft deze mogelijkheid helaas niet, maar met de technologische ontwikkelingen van tegenwoordig kan het heel goed zo zijn dat er over enkele jaren de mogelijkheid is om gewoon de internet radio te luisteren in plaats van dat je vast zit aan de normale FM-kanalen.

In de afgelopen jaren is er al een nieuw soort radio uitgebracht, maar deze wordt momenteel nog niet heel veel gebruikt. De reden hiervan is dat het eigenlijk ontzettend duur is om zo’n radio aan te schaffen. De digitale radio, ook wel bekend als een DAB+ radio, kost al snel een paar tientjes meer dan een normale FM auto radio. Dit is voor de meeste een flinke afknapper, want blijkbaar hebben ze het er niet voor over om kraakloos naar de radio te kunnen luisteren. Voor thuis gebruik is het ook niet echt de perfect oplossing, want thuis heb je vaak al een normale internet verbinding. Het is dan dus ook niet meer dan normaal om online je radio te luisteren in plaats van het kopen van een DAB+ radio.

Momenteel zal het voorlopig nog wel even met de FM-radio doorgaan, maar door de tijd heen zal die waarschijnlijk ook verdwijnen en ook in dit geval zal internet de toekomst zijn van de radio. Dit zal een stuk goedkoper zijn dan de aanschaf van een radio.