Een correctie van de oogleden

Het corrigeren van de oogleden is tegenwoordig een veel uitgevoerde ingreep bij de plastische chirurg. Het is dan ook een relatief kleine ingreep maar wel een met veel resultaat waar je ook lang plezier van zult hebben. Het is dan ook niet enkel een cosmetische ingreep, maar ook een ingreep die mensen van veel klachten afhelpt.

Oogleden die hangen, zorgen voor veel klachten. Het verhindert mensen soms van het correct dragen van een bril en kan zorgen voor vervelende infecties, omdat het niet goed schoon te houden is. Een ooglidcorrectie vergoeding is gelukkig vaak mogelijk wanneer een ooglidcorrectie op medische indicatie gebeurt. De meeste mensen laten dan ook een ooglidcorrectie uitvoeren om hen van klachten af te helpen. Het jonger eruit zien na de ingreep is natuurlijk wel een leuk bijkomend voordeel.

Het zijn meestal de bovenste oogleden die worden gecorrigeerd. Gezien deze overhangen en voor de meeste klachten zorgen, kan deze klacht zeer vermoeiend zijn voor diegenen die er last van hebben. Een bovenooglidcorrectie is dus meest uitgevoerd en daarmee ook het meest vergoed door de verzekering.

Een correctie van de oogleden wordt altijd uitgevoerd door een plastisch chirurg. Het is geen ingewikkelde ingreep en vaak kan de ingreep dan ook onder plaatselijke verdoving plaatsvinden. Dat maakt het bovenooglidcorrectie herstel natuurlijk ook aanzienlijk korter. Je hoeft dan alleen bij te komen van de ingreep zelf en niet ook eens van de narcose. Je kunt dus veel sneller weer aan het werk en je bezigen met je dagelijkse werkzaamheden dan met een volledige narcose. Na de ingreep zal de patiënt vooral last hebben van zwelling en blauwe plekken. Daarom is direct goed koelen na de ingreep, ontzettend belangrijk. Hiermee wordt het ergste van de zwelling onderdrukt en zal men zo snel mogelijk optimaal plezier hebben van de operatie aan de oogleden.