De beste Kerst ooit

De beste ingrediënten voor een geslaagde Kerst vind je toch in Oostenrijk. Je hebt er gegarandeerd een dik pak sneeuw, gezelligheid en volop sportieve activiteiten.

Het begint al met de heerlijke, knisperende sneeuw onder je voeten. Dat heb je in Nederland toch niet. Als je al met de Kerst sneeuw hebt in Nederland dan is het binnen een mum weer weg maar niet zonder een spoor van vernieling aangericht te hebben door de vele ongelukken die op de Nederlandse wegen telkens weer plaatsvinden met een beetje sneeuw.

Maar dan wintersport in Oostenrijk. Hoog in de bergen ligt er altijd sneeuw waarop je heerlijk kunt skiën, wandelen of snowboarden. Maar als je er een dagje geen zin in hebt, kun je naar een kerstmarkt in Salzburg bijvoorbeeld. Salzburg is heel gezellig met de Kerst. Het hele centrum is supergezellig versierd en verlicht. Op de kerstmarkt vind je knusse kraampje met allerlei typisch Oostenrijkse lekkernijen zoals gekarameliseerde amandelen. Lekker met een warme chocolademelk! Ook de traditionele ambachtslieden geven acte de précence. Je zult verbaasd zijn hoe snel en mooi zij hun kunstwerken maken.

Eenmaal weer terug in je heerlijke knusse chalet samen met je gezin en/of vrienden kun je ervoor kiezen om zelf het kerstmaal te bereiden of dat jullie je laten verwennen in een Oostenrijks restaurant. De Oostenrijkers zijn erg gastvrij. En zeker met Kerst zullen ze alles uit de kast halen om er een mooi feest van te maken.

Na een heerlijke nachtrust kun  je de volgende dag de pistes weer op. Afhankelijk van je niveau kies je voor een blauwe, rode of zwarte piste. Je skiet of snowboardt gewoon je extra calorieën van de vorige avond er weer af. Je voelt je fitter dan ooit en dat heeft alles met de heerlijk schone buitenlucht in Oostenrijk te maken. Je kunt eenvoudig wintersport Oostenrijk boeken via het internet.