Beste reisverzekeringen voor studenten

Als je het te druk hebt met je studie, je even geen zin meer hebt om een dagje ergens heen te gaan of als je een avond stappen helemaal niet meer ziet zitten, is het misschien tijd om er even tussenuit te gaan. Een mooi moment om uit de dagelijkse sleur te stappen en om iets spontaans te doen! Wat dacht je van een goedkope vakantie naar Tsjechië of Portugal! Dat dit goedkope landen zijn, is een feit. Als arme student kan je natuurlijk geen centen missen. Het is misschien wel goed om even stil te staan bij het feit dat je een reisverzekering kan afsluiten. Mocht er iets onverwachts gebeuren.

Top 5 reisverzekeringen

Volgens http://www.reisverzekeringvergelijken.org/ ziet de top 5 reisverzekeringen voor studenten er als volgt uit:

  1. Allianz        €1,46

  2. Zelf        €1,49

  3. Univé        €1,81

  4. Generali    €1,96

  5. Ohra        €1,99

Al deze reisverzekeringen zijn doorlopende reisverzekeringen, hebben een Europadekking en hebben een maximale reisduur van 45 dagen. Dit houdt in dat de reisverzekering geldig is voor meerdere reizen in één jaar. Verder dekt de reisverzekering de reizen binnen Europa.

#1: Allianz Global Assistance – Doorlopende reisverzekering Comfort
Met €1,46 per maand is Allianz de goedkoopste aanbieder van reisverzekeringen. Je betaalt bij deze aanbieder geen eigen risico, maar je betaalt wel eenmalig €6,50.

#2: Zelf – Doorlopende Reisverzekering Europa
Bij Zelf betaal je €1,49 per maand. Je hebt een eigen risico van €100,- en je betaalt eenmalig €4,24.

#3: Univé – Doorlopende Reisverzekering
Bij Univé betaal je €1,81 per maand. Je eigen risico ligt lager dan bij Zelf, bij Univé is dit namelijk €50,-. Bij Univé betaal je geen eenmalig bedrag.

#4: Generali – Doorlopende Reisverzekering
Generali vraagt een premie van €1,96 per maand. Net als bij Zelf ligt het eigen risico op €100,-. Daarentegen hanteert Generali, net als Univé en Ohra, geen eenmalig bedrag.

#5: Ohra – Doorlopende Reisverzekering
Met €1,99 per maand is Ohra de duurste aanbieder van deze top 5. Je betaalt bij deze aanbieder een eigen risico van €70,-.

Als jij als student graag meerdere reizen per jaar maakt, is Allianz dus de goedkoopste verzekering voor jou! Maar ga je maximaal één keer per jaar op vakantie, dan kan je misschien beter een kortlopende reisverzekering kiezen.

Fijne vakantie!